Geçen haftalarda Behzat Oran'daydım. Öncelikle şunu söyleyeyim, et ve balığın aynı ortamda bulunması beni rahatsız etmiştir hep. Yıllar sonra ilk kez bir restoran bu konudaki fikrimi değiştirdi. Çünkü her ikisini de birbirine hiç hissettirmeden öyle güzel hazırlayıp sunuyorlar ki, modunuza göre o gün kendinizi balıkçıda ya da et restoranında sanabilirsiniz.
Geniş, ferah bir mekan. Alan çok da iyi kullanılmış. Ayrı bir bölümde bazı masaların özel ocak başı konseptleri var. Kendin pişirip yiyebiliyorsun. Bu da ayrı bir keyif tabi.
Haftanın her günü farklı türlerde canlı müzik var. Pop, sanat müziği, eski 45’likler… Müzik kendini belli ediyor ama asla muhabbeti bastırmıyor. Çocuk salonları olması da önemli bir artı.
Mutfaklarına bayıldım. Mekanın ortasında açık, büyük bir alan. Yusuf Usta tecrübe ve bilgisiyle tüm mutfağın başında.
Ekmekleri kendileri yapıyorlar. Tüm hamur işleri, Aydın Usta’nın elinden taş fırından sıcak sıcak çıkıyor.
Mevsime göre 40-60 çeşit meze var. Bazıları deniz ürünlü. Ara sıcaklarda tereyağında karidesin cidden hakkını vermişler. Ciğer de nefisti.

Ciddi bir balık büfesi var. Mevsimin en tazeleri, özenle seçilip pişiriliyor. Kabuklularda da gayet başarılılar.
Baklavayı kendileri yapmışlar. Cevizli, ev usulü, tam sevdiğim gibi. Akşamın sonunda gelen dondurmalı irmik helvası da hem lezzet hem kıvam olarak tam ayarındaydı.
✦ Alkollü-alkolsüz içecek seçenekleri mevcut.
✦ Fiyat-kalite-hizmet dengesi makul.
Adres: Oran Mahallesi, 630. Sk. No:7, 06550 Çankaya/Ankara
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder